Výroční zpráva 2006 Annual report 2006 ZÁkladní data společnosti

Bankovní spojení KB Praha č.ú. 35-7002250267/0100

IČ 274 52 581

DIČ CZ274 52 581

Právní forma obecně prospěšná společnost

Předmět činnosti – kulturní služby dle Zakládací listiny o.p.s., především organizace a pořádání kulturních a společenských akcí v území Prahy 13 a jiných oblatech ČR

Doplňková činnost – další služby v souladu se Zakládací listinou o.p.s., především činnosti agenturní, obchodní, zprostředkovatelské a vydavtelské a poskytování technických služeb v oblasti ozvučení a osvětlení

Zakladatelé

Městská část Praha 13

Správní rada

Bc.David Vodrážka, Ing. Karel Mozr, Mgr.Karel Vostárek

Dozorčí rada

Bc.Šárka Kuželová, David Zelený, Doc.MUDr.Zdeněk Volný, Ing.Petr Bratský, František Blažek

Vedení společnosti

Petr Zeman – ředitel o.p.s.,

Marie Navrátilová - vedoucí Klubu Mlejn
Zaměstnanci - HPP 8 osob, přepočtený počet zaměstnanců činí 6, z toho 4 ženy.

Externí spolupracovníci - celkem 38 osob ,

z toho dramaturgie a produkce programů 2 osoby, dále jsou to

lektoři vzdělávacích kursů a technický personál

Místo realizace činnosti společnosti

• budova Klubu Mlejn na adrese Kovářova 4, Praha 13

• budova Spolkový dům v ulici K Vidouli

Propagace, PR, marketing

Propagační materiály jsou zpracovávány ve vlastní režii stálým pracovníkem. Pravidelně jsou vydávány tiskem měsíční programové letáky, měsíční plakáty a plakáty k jednotlivým akcím. Propagace akcí pořádaných KD Mlejn je pravidelně uveřejňována v textové podobě v médiích : PIS, KULTURA V PRAZE, FAN, DAY-IN, STOP, AV Park, FOLK & COUNTRY, 14, SPARK, HOUSER, STOP, ROCK & POP, FOLKTIME , BIG BENG, ČTK, AVÍZO, METRO, TELETEXT ČT, TIME-IN, PORTÝR,REFLEX,ČESKÝ ROZHLAS, INFONET, 24 HODIN, NETPOLIS, ČT

www.muzikus.cz, www.folktime.cz, www.CZeCOT.com, www.rockmag.cz, www.eutree.eu, www.inprague.eu,

www.zakulturou.cz
ukázka vlastních propagačních materiálů uveřejňovaných na reklamních plochách ve stanici metra Luka a v prostorách Klubu Mlejn

V oblasti PR a marketingu se výrazné pokroky neobjevily, tato oblast není nebyla v roce 2006 personálně vyřešena, ale v průběhu roku 2007 bude zahájena práce na nové marketingové strategii a také aktivnější PR.

Přehled činnosti v roce 2006
Zaměření na komplexní zajištění kultury v oblasti městské části Praha 13 s možností agenturní a vydavatelské činnosti se v tomto období zdálo jako zcela optimální. Naši služeb využili zejména občané MČ Praha 13, ale i z dalších částí Prahy a celé ČR, KD Mlejn se svou činnosti zařadil mezi významné organizace v podobné sféře činnosti.

1. Divadelní programy a programy pro školy.

V této oblasti jsme se zaměřili na co nejširší pokrytí zájmového spektra diváků a to jak z hlediska věkového, tak i žánrového.

Představení pro děti a mládež probíhala jedenkrát týdně. V dramaturgii jsme využívali profesionální divadla, ale i kvalitních neprofesionální a mládežnické soubory. Důraz je kladen především na kvalitu. Často byly nasazovány také klasické tituly pohádek, jejichž znalost je součástí kulturního dědictví.
V představeních pro dospělé se zde střídaly etablované amatérské i profesionální soubory zaměřené k náročnějšímu divákovi na základě čehož je zdejší divadelní scéna uznávanou nejen v Praze, ale na jednotlivá představení dojížděli zájemci z celé republiky. Velice zajímavá byla například představení Mademoiselle Malinová přichází s Annou Polívkovou v hlavní roli či Drahoušek Anna.
Komediální divadelní žánr je zastoupen festivalem Bránice dokořán, který se konal tradičně v listopadu.
V dramaturgii se nám nepodařilo realizovat besedy s herci, estrádní večery a podobné typy pořadů. Připravujeme jejich zařazení v dalším období.
Přehled uskutečněných produkcí (řazeno podle data):

Přehled uskutečněných divadelních akcí za II.pololetí 2006
Září 4 + 3 dět.

Výchovný koncert 2x (sd)

Divadlo KAFR : Mexiko

Divaldo Neklid : Motýl v kostele

Divadlo Neklid: Svatební trojúhelník - premiéra

Divadelní spolek Divoj : S vyloučením veřejnosti

Říjen 3 + 5 dět.

Ateliér Abrakadabra: Křesadlo

Divadlo Lampion: Komáři se ženili

Laurychovo divadlo: Pošťácká pohádka

Divadlo Mrak: Pirátská pohádka

Tyjátr : Zkrocení zlé ženy 2x

premiéra Divadlo Na jevišti: Klíčovou dírkou byla ze zdrav důvodů odložena

Listopad 9 + 4 dět.

Studio dell´arte : Šípková Růženka

Divadlo eMILLIon : Jak Honza s duchem zatočil

Divadlo Prádelna Rosice: O líné vodnici a zlé mořské babici

Večer s operetou (sd)

Studio dell´arte : Don Giovanni

------------------------------------------------------------------------------------

(festival humoru Bránice dokořán 11.11.)

Homotronní neškvor Zruč nad Sázavou: Zvukař

Divadílna Krvik Totr: Do prkýnka!

Antonín D. S.: Dítě!

Eva Čechová a Hanka Malaníková: Boršč 17 (Těhotenský)

Přemysl Rut & Jiří Suchý

Tyjátr:Zkrocení zlé ženy

Prosinec 6 + 6 dět.

Astrid Lindgrenová : Ronja dcera loupežníka

Studio dell´arte : Vánoce za časů našich prababiček aneb Jak se v Čechách strašívalo

Oldstars: Mackbeth 2x (v jeden den pro školy)

Divadelní studio De Facto Mimo : Kašpárek a drak aneb Nechutná princezna

Divadelní studio De Facto Mimo: Drahoušek Anna

Anna Polívková: Mademoiselle Malinová přichází

Divadlo Neklid : Svatební trojúhelník

William Shakespeare: Zkrocení zlé ženy

Divadlo Na jevišti: Neuvěřitelný vzestup Alebrta Uruka – derniéra

Vánoční večer s operetou (sd)
Celkem divadelní akce 22, programy pro děti a mládež 19

1. Folk a Country

Četnost pořadů v této sekci dramaturgie bude cca 1x týdně se zaměřením na přední profesionální interprety a kapely. Žánrová pestrost odpovídá současným hudebním trendů, nabídka koncertů je proto velmi pestrá tak, aby si každý příznivec svého žánru mohl vybrat.

Vrcholem sezóny budou předkola a pražské finále hudebně-soutěžního festivalu PORTA, kde se potkávají začínající muzikanti, kteří před sebou mívají velkou budoucnost.

Navazujícími pořady jsou tzv. Ozvěny Porty, kde si vítězové a další kapely mají možnost zahrát.

V dramaturgii F&C jsou zastoupeny známí přední čeští (Jarek Nohavica, Spirituál Kvintet, Asonance, Kamelot, Fleret, Robert Křesťan a Druhá tráva…) i přední zahraniční interpreti a kapely (Charlie Meccoy, Ron Rigsby, Peter Rowen….), čím se stává klub v této části dramaturgie vyhlášeným po celé ČR.

1. Koncerty od rocku po pop

Koncerty pro věkovou skupinu 15-35 let byly zastoupeny v dramaturgii přibližně 2 x do týdne a žánrově se nevyhrazovaly jen mezi klasickým rockem, punkem, ska, ale postihovali i world music, pop, či undergroud.

Na těchto koncertech vystupily mimo jiné profesionální renomovaní umělci (Visací Zámek, Sestry Steinovy, Znouzecnost, Neuro Dubel,... ), tak i amatérské skupiny, které získávají čím dál větší oblibu (Caktus, Skalená Treska, Houba, KPS…). Zajímavým vystoupením přispěla do dramaturgie i popová kapela SUNSET BOULEVARD, která ve stejné době vedla hitparády v českých médiích (v současné době je nominována na cenu TV Očko v oblasti popmusic), či velice povedený koncert ANGELA KELLYHO známého zpěváka a hudebníka z populární irské kapely KELLY FAMILY.

Ve spolupráci s organizací VARA CZECH REPUBLIC, jsme se podíleli a několika benefičních akcích na odstranění hladu ve světě (za podpory MZV ČR a programu OSN WFP), jakým byly FOTBALEM PRO ROZVOJ, ČESKO PROTI CHUDOBĚ a CAMP AFGHANISTAN 2006. Na těchto akcích jsme se podíleli částečně produkčně a částečně i poskytnutím prostoru ke konání akce.

Význam veškeré hudební produkce je též v tom, že zároveň s uměleckým efektem působí jako prevence před patologickými jevy (drogy, kriminalita mládeže apod.), mottem produkce je, že lidé kteří se aktivně účastní hudebních produkcí, při kterých je akcentován prvek protidrogové a protitoxické prevence a zároveň mají možnost ovlivňovat atmosféru produkcí s vyloučením škodlivých jevů přenesou tyto pozitivní návyky i do ostatního života. Při této činnost budeme spolupracovat s Městskou policií, Policií ČR, o.s. Sananim a dalšími institucemi.
Přehled uskutečněných koncertních akcí za II.pololetí 2006
Září 5

Klecandr, Pavíček

Visací zámek

Metallica revival

Kelly

S.Steinovy

Říjen 18

Ivan Hlas

Oboroh

Fleret

Gothic rock

Samson – odvoláno ze zdravotních důvodů

Dukla Vozovna

Slobodná Európa

Black Velvet 2x

Spínací špendlík

Camp Afghanistan - 9 koncertů (Bezpatyboty, Zaum, 111, NKU, Voda od párků, CA Vara,Hornof,

Calatea, Sound System )

AG Flek , Folk Team

Samson , Cimbal Clasic

Festiválek – punk

Celkem uskutečněno 43 koncertů - nad rámec běžné činnost bylo uskutečněno 9 produkcí v kavárně Klubu Mlejn s volným vstupem, 3 folkové (Folková Ohře, Ozvěny Porty 2x) a 2 rockové hudební soutěže, 12 akcí bylo zajištěno mimo KD pro Úřad MČ

1. Výuková edukační činnost

V této oblasti se orientujeme na doplnění trhu vzdělávacích a volnočasových aktivit tak, abychom nesuplovali umělecké školství ani ostatní subjekty, které jsou zaměřeny vysloveně na kurzovní a výukovou činnost.

V  naší činnosti převažují hudební a taneční kurzy (např. rocková škola CT), což jsou aktivity, které jsou po mnoho let nepřehlédnutelné i v kontextu celé ČR.
Jako doplnění výše zmíněných kurzů se uskutečnily výtvarné a pohybové kurzy (např. břišní tance), které se od jiných liší tím, že jejich lektoři jsou profesionálními umělci.
Ve středisku Spolkový dům nadále působí významné taneční školy Svey Dance pod záštitou našeho zařízení, jejíž absolventi reprezentují v soutěžích na nejvyšší úrovni. V tomto středisku též proběhne Velká cena městské části Praha 13 ve společenských tancích, v rámci které se uskutečnila vystoupení dětských, juniorských, mládežnických a dospělých tanečních párů z celé ČR, ukázky standardních a latinsko-amerických tanců v mezinárodní výkonnostní třídě.

1. Ostatní činnost

Etnika, postižení spoluobčané, senioři

V zaměření našeho projektu jsme neopomněli ani spolupráci se seniory, realizace nejrůznějších setkání se staršími občany, kulturní pásma pro tuto věkovou kategorii, tanečních i poslechových odpolední především ve středisku Spolkový dům. V rámci služeb pro seniory počítáme nadále s podporou klubů důchodců a následných vzdělávacích a výukových přednášek pro tyto spoluobčany zaměřených na zdravotnictví a bezpečnost.
Velmi významnou aktivitou přepokládané činnosti je též podpora etnických menšin a zdravotně postižených spoluobčanů, kde stejně tak jako v předcházející organizaci KD Mlejn, o.p.s. počítá s pořádáním nejrůznějších akcí a setkání výše zmíněných komunit (např. společenský večer k neoficiálnímu státnímu svátku Bělorusi, Camp Afghanistán, společenský večer s Prosazem apod.).
Spolupráce se spolky a sportovně-společenskými organizacemi
Především ve středisku Spolkový dům se počítá se spolupořádáním různých společensko-kulturních akcí ve spolupráci se spolky (např. hasiči, baráčníci…) a sportovně-společenskými organizacemi (Sokol Stodůlky….). Zároveň plánujeme i nadále ve všech střediscích pořádat školní akademie a plesy.

Finanční zpráva

Zpráva auditora
Citace ze zprávy nezávislého auditor o ověření účetní závěrky ke dni 31.12.2006:
„Podle našeho názoru účetní závěrka ve všech významných ohledech podává věrný a poctivý obraz aktiv, pasiv a finanční situace obecně prospěšné společnosti KD Mlejn, o.p.s. k 31.prosinci 2006 a nákladů, výnosů a výsledku

jejího hospodaření za období od 28.dubna 2006 do 31.prosince 2006 v souladu s českými účetními předpisy.“

Provedla firmy BDO Prima Audit, s.r.o.

Zastoupena: Doc.Ing. Jan Doležal, CSc., Ing. Ladislav Novák

2. dlouhodobé závazky 0

3. krátkodobé závazky 957

4. jiná pasiva 35