Практычны матэрыял па сба да раздзела “Харчаванне” (7 клас)




Дата канвертавання10.05.2016
Памер23.76 Kb.
Практычны матэрыял па СБА да раздзела “Харчаванне” (7 клас)


  1. Падрыхтоўка і афармленне стала для прыёму ежы з улікам правільнай расстаноўкі неабходных прыбораў і посуду, гэта –

А. культура харчавання; Б. сервіроўка стала; В. кулінарыя.


  1. Якія з пералічаных прадуктаў можна выкарыстаўваць для прыгатавання бутэрбродаў?

А. хлеб; Б. апельсін; В. масла; Г. сыр; Д. катлеты;

Е. калбаса; Ж. канфеты; З. вінаград




  1. Па колькасці выкарыстаных прадуктаў бутэрброды дзеляцца на:

А. простыя і складаныя; Б. халодныя і гарачыя;

В. адкрытыя і закрытыя.




  1. Вызначце якое яйка самае свежае?





А. Б. В.





  1. З якіх асноўных частак складаецца яйка?

…………….., …………….., ………………… .


  1. Ці можна ўжываць у ежу яйка, якое мае пражылкі крыві і непрыемны пах?

А. можна; Б. нельга.


  1. Танізіруючы напітак, які вырабляюць з маладых парасткаў вечназялёнага куста, гэта –

А. кава; Б. какава; В. чай.


  1. Харчовая каштоўнасць бутэрбродаў залежыць ад:

А. знешняга віду; Б. правіл падачы на стол;

В. выкарыстаных прадуктаў.




  1. Да халодных напіткаў адносяць:

А. чай; Б. сок; В. квас; Г. кава.


  1. Для заварывання чаю неабходна:

А. вада; Б. цукар; В. сода; Г. лімон; Д. заварка.

Практычны матэрыял па СБА да раздзела “Харчаванне” (7 клас)


  1. Грошы або матэрыяльныя каштоўнасці, што атрымлівае чалавек ад якога-небудзь роду дзейнасці, гэта –

А. баланс; Б. бюджэт; В. даход.


  1. Да пастаянных выдаткаў сямейнага бюджету адносяць:

А. падаткі; Б. медыцынскія патрэбы; В. бытавая тэхніка;

Г. харчаванне; Д. камунальныя плацяжы.




  1. Як называецца каструля з накрыўкай, што закрываецца герметычна, працэс варкі ў якой праходзіць пры павышаным ціску?

А. сатэйнік; Б. скараварка.


  1. Для чаго на кухні прызначана шумоўка?

А. для прасэджвання прадуктаў; Б. для перамешвання прадуктаў;

В. для здымання пены.




  1. Дапоўніце сказ. Кансервы вырабляюць з агародніны і пладоў,

…………………… , …………………. .


  1. Пры якім спосабе кансервавання прадуктаў захоўваецца найбольшая колькасць вітамінаў і іншых пажыўных рэчываў?

А. замарожванні; Б. марынаванні; В. саленні.


  1. Марынад для заліўкі агуркоў гатуюць з

А. вады; Б. прыпраў; В. соль; Г. цукар; Д. алей; Е. воцат.


  1. Кансерваваныя прадукты у хатніх умовах фасуюць у

А. бляшаны посуд; Б. шкляны посуд; В. пластыкавыя бутэлькі.


  1. Самай важнай інфармацыяй для пакупніка на кансервах з’яйляецца

А. нумар змены; Б. назва прадпрыемства – вытворца;

В. дата вырабу.




  1. Па беларускай традыцыі ў канцы ўрачыстай трапезы на вяселлі, звычайна, падавалі каравай. Сімвалам чаго ён лічыўся?

А. здароўя маладажонаў; Б. працягу роду;

В. матэрыяльнага дастатку.


База данных защищена авторским правом ©shkola.of.by 2016
звярнуцца да адміністрацыі

    Галоўная старонка