Cahlfs packet 3 In one episode of the show this character appears on, she finds a stash of marijuana in a friend’s bedroom that is later revealed to be an old stash of her and her husband’s



Дата26.04.2016
Памер27.16 Kb.
#35654
CAHLFS Packet 3
1. In one episode of the show this character appears on, she finds a stash of marijuana in a friend’s bedroom that is later revealed to be an old stash of her and her husband’s. For much of the series’ run, this character was employed by such businesses as Wellman Plastics, Rodbell’s Luncheonette, and Lanford Lunch Box. The two-part series finale of the show in which this character appears revealed that the entire show had been written by this character to (*) cope with the grief that followed the heart attack that killed her husband, who was played by John Goodman. Sister to Jackie and mother to Becky, Darlene, and DJ, this is, for 10 points, what matriarch of the Conner family, the namesake of a long-running ABC comedy?

ANSWER: Roseanne Conner [prompt on Conner]

(Tulane)
2. In Spaceballs, Helmet utilizes this technique to take a ring right off the hand of Lone Starr. Pee-Wee Herman claims that Magic Johnson attempted to use this on him during his Christmas Special, when he points to a polar bear. Actual scholars think that this was an action performed by a man named (*) Dedi [deh-dee], who impressed King Khufu by pulling the head off of a goose and then restoring it. Uncyclopedia defines the actual one of these to be “The Shoulder Tap”, though TV Tropes argues that it is probably the “Look Behind You”. An accusation usually made after “You think I would fall for that?”, for 10 points, identify this most ancient ruse in a certain tome.

ANSWER: The Oldest Trick in the Book


3. Note: Team and Position Required. One current holder of this position was a 4 year starter for Virginia Tech, where he led them to the first undefeated ACC record in ten years. Tony Banks won a Super Bowl ring while playing this position, but was released almost immediately after that season. Anthony Wright led an incredible comeback over the Seahawks while manning this position, in place of the injured (*) Kyle Boller. Trent Dilfer won Super Bowl in 2001, his only year at this position, and Steve McNair ended his career at this position. For 10 points, name this position currently held by Joe Flacco, the leader of a Maryland NFL team’s offense.

ANSWER: Baltimore Ravens Quarterback


4. This shows creator is Bruno Heller, and the main antagonist of this show has Bosco’s unit killed so the protagonist could continue hunting him, and recites James Blake’s “The Tyger,” to that protagonist. The protagonist’s wife, Angela, and daughter, Charlotte, are killed by the main villain whose trademark is (*) a red smiley face, Red John. This show features Kimball Cho, Wayne Rigsby, and Theresa Lisbon, as they work for the California Bureau of Investigations or the CBI. For 10 points, name this show centering on the eccentric Patrick Jane on CBS.

ANSWER: The Mentalist


5. One song by this band can be heard when Paul and his love interest Amy ride a segway in Paul Blart: Mall Cop, and the music video to that song opens in a library and features the lead singer running after a blonde chick on a train and shrugging after it pulls away. Their most famous song was used by Newt Gingrich as his introduction song at CPAC and also plays at the end of the Family Guy episode where Quagmire slept with Lorreta. The most notable appearance of that song, whose titular object is equated with(*) “the thrill of the fight”, is as the theme song to a movie where Sylvester Stallone notably faces off with Mr. T, Rocky III. For 10 points, name this Chicago-based band behind the hits “High on You”, “I Can’t Hold Back”, and “Eye of the Tiger”.

Answer: Survivor


6. They aren’t the Atlanta Braves, but this team drafted Tom Glavine in the fourth round of the 1984 NHL Draft. This team lost to the Montreal Canadiens in their only appearance in the Stanley Cup Finals in 1993; that iteration of this team was coached by Barry Melrose. Current players on this team include Kyle Clifford (*) and Dustin Brown, while Jonathan Quick has been their goaltender since 2008. This team finished as the #8 seed in the Western Conference before pulling off upset victories against both the Vancouver Canucks and St. Louis Blues. For 10 points, name this NHL team who is appearing in the 2012 Stanley Cup Finals and plays its home games at the Staples Center?

ANSWER: Los Angeles Kings [accept either]


7. A fan favorite moment in this film is what is called the “elevator scene”, in which the protagonist notices

that a man in an elevator has a gun. He then slowly moves his girlfriend behind him, kisses her, and proceeds to beat the gun-toting man into a bloody pulp. This film prominently features the song “A Real Hero” by the band College. At the 2011 (*) Cannes Film Festival, this film received a standing ovation and its director took home the Best Director Award. Many fans of this film were disappointed when the Academy Awards snubbed Albert Brooks for his work as the film’s main villain, Bernie Rose. For 10 points, what is this film directed by Nicolas Winding Refn that stars Carey Mulligan, Bryan Cranston, and Ryan Gosling?

ANSWER: Drive

(Tulane)
8. This single’s B-side featured such songs as “Change Your Mind” and “Who Let You Go?”, which was later released on the album Sawdust. The Moulin Rouge-inspired music video for this song features two large gargoyles overlooking the band and the singer knocking over a checkerboard. Guitarist Dave Keuning wrote the verses to this song, including the end which repeats the phrase “I never”, and the line “It started (*) out with a kiss, how did it end up like this?” Lead singer Brandon Flowers sings, “I just can’t look, it’s killing me,” a pessimistic view in stark contrast to the title of this song. For 10 points, name this track from the album Hot Fuss, the first single released by the Killers.

ANSWER: Mr. Brightside


9. This man allegedly flipped a coin to sign with his most well known team, and he was the most improved player of the 2002-2003 season after being drafted by the Golden State Warriors in the second round of the 2001 Draft. This man guided his most famous team to a playoff win over the Chicago Bulls in 2005, and one of his nicknames is (*) “hibachi”. This man briefly spent time with the Orlando Magic, but was waived by them in 2011. In 2009, this man was caught storing a firearm in his locker, and in 2010 this man and Javaris Crittenton were suspended for the remainder of the season. For 10 points, name this player currently playing for the Memphis Grizzlies, who was nicknamed Agent Zero while playing for the Washington Wizards.

ANSWER: Gilbert Arenas [prompt on Agent Double Zero or hibachi before mentioned]


10. Tom Petty wrote a song about this place stating that it has "been good to me, hope it don't fall into the sea." My Chemical Romance wrote a song which claims "We Don't Need Another Song About" this place, and the band responsible for such hits as "Can't Repeat" and "You're Gonna Go Far, Kid" originated from this location. One song discussing people from this location begins, (*) "Greetings Loved Ones, Let's Take a Journey," and another song about this place begins, "On a dark desert highway, cool wind in my hair". For 10 points, name this state home to the Offspring in which the girls are "fine, fresh, fierce," and "unforgettable" according to Katy Perry.

ANSWER: California


11. While the origin of this phrase is unknown, one anecdote claims that it was first exclaimed by a Korean male and the response was “KEKEKE.” According to Encyclopedia Dramatica, this phrase can describe children leaving school or a person throwing piles of links and facts around in an argument. Images using this phrase include Templars running after Ezio Auditore and a horde of birds surrounding a flying plane. If you (*) google this phrase, red and yellow O’s attack your search results and you can shoot them for a score. The phrase originally was used to describe when a player sends large amounts of quickly spawned enemies in a massive attack. For 10 points, name this phrase which describes any large scale offensive by one person against another, but was originally used to describe large amounts of zerglings attacking very quickly in Starcraft.

ANSWER: Zerg Rush


12. This character destroys a planet in the Mysterio system by means of crashing another planet into it. One story arc involving this character is abruptly ended when it is discovered that an invention of his has a built-in spectral release phantasmatron, and this character used that invention in an earlier escapade where he met up with versions of himself from one and two hours into the future. This character is taught by a character inspired by The Screwtape Letters, Mrs. (*) Wormwood. This character's father is appalled after witnessing his attempts to make a supplication to the snow demons, whose power he later invokes to bring a snowman to life. In many strips, this character and his best friend inevitably crash while riding in a wagon. For 10 points, name this six year old who makes up half the title of a comic strip by Bill Watterson, whose best friend is his stuffed tiger Hobbes.

ANSWER: Calvin



13. This actress was given the nickname “Nailvira” by Craig Ferguson, and her first credited role was Elena on the sitcom Veronica’s Closet. In addition to playing minor roles for Mumford, Almost Famous, and The Good Girl, this actress portrayed Kat in four episodes of the comedy Weeds. This actress married (*) Ben Gibbard, the frontman of Death Cab for Cutie, but filed for divorce in December 2011, and some of her more famous roles include Natalie in Our Idiot Brother, Belladonna in Your Highness, and Jim Carey’s love interest in the movie Yes Man. This actress starred opposite Will Ferrell as Jovie in the movie Elf. For 10 points, name this actress who received a golden globe nomination for portraying Jessica Day in the Fox sitcom New Girl.

ANSWER: Zooey Deschanel


14. This word appears in the title of an NES game with a “Bean Ball” mode where you can move around the court freely, a change from the typical dodgeball rules. A game that added this word to its title for a fourth sequel also introduced characters such as Dee Jay, Fei Long, T. Hawk, and (*) Cammy. One accessory with this word in its name applied special borders around certain games including Pokemon Red and Blue and that accessory plugged into a game console with this word in its name. That game console featured classic games such as Mega Man Soccer, EVO: Search For Eden, Actraiser, and Harvest Moon. Featuring in the title of the third Metroid game, for 10 points, identify this word that is usually appended to Mario’s name after he eats a mushroom.

ANSWER: Super [accept “Dodge” and “Ball” up until the second sentence.]


15. One of this man’s first shorts shows the protagonist squash a bug, which turns out to be a miniature version of himself, before being squashed by a gigantic version of himself. His film Larceny, which sees a man break into an apartment before another man breaks out of a cupboard, had parts of it adapted into his first feature, which sees The Young Man’s signing of D. Lloyd’s credit card used to frame him. His big break came from directing a film in which the protagonist takes (*) pictures of people and events to deal with his amnesia, and takes place in two storylines meeting in the middle, and was written by his brother Jonathan. Recently, his films have seen Saito dubbed “The Tourist” due to his unwanted presence in the extraction and is currently working on a trilogy whose second film saw Heath Ledger’s Joker ask the Batman to hit him. For 10 points, name this director of Memento and Inception.

ANSWER: Christopher Nolan


16. Some singles by this rapper include “Golf with Broskis” and “Enter Galactic.” Another song by this rapper which features Chip Tha Ripper asks, "What it do my dude? I'm living life dawg what about you?" and is titled “T.G.I.F.” Another song by this artist, considered his theme music, is “Heart of a Lion.” More famous songs by this artist are “Mojo So Dope” and “Embrace the Martian” while in another song this man realizes that, "They gonna (*) judge me anyway so whatever," titled “Up Up and Away.” In reference to Jay-Z, another song of his begins, "I got 99 problems and they all bitches," titled “Soundtrack 2 my Life.” His latest project is a rock album titled WZRD. For 10 points, name this rapper nicknamed Mr. Rager, known for the songs “Day n' Night” and “Pursuit of Happiness.”

ANSWER: KiD CuDi


17. A group of mandrills at the Colchester zoo has adopted a gesture similar to this to show dismay or wanting to avoid social interaction. The most widely used image of this action is of a bald, caucasian man. The image is from “Deja Q,” an episode from (*) Star Trek: The Next Generation and the man is Captain Picard. Similar to head-desking, this action is used to show dismay or frustration with another person’s, or perhaps your own, stupidity. For 10 points, name this action where a person places their hand across their visage or puts their head in their hands.

ANSWER: Face palm [accept clear knowledge equivalents]


18. In the 1985 John Cusack film Better Off Dead, the character Charles de Mar asks if Cusack's character is aware of much “the street value of [a] mountain” of “pure” this is. One man to use this as a pseudonym was Darrin O'Brien, the man behind the 80's reggae-rap song “Informer” and one baseball player with this surname played for the Giants and in 1999 caught LA Dodgers pitcher Carlos Perez using the hidden ball trick. A wrestler with this surname used the gimmick of carrying around a (*) mannequin head and talking to it, while one video game character by this name wears a blue scarf on his belt, a black bandana on his head, and is the founder of the group NORA. A song by this name states “Come to believe that I better not leave / Before I get my chance to ride”. For 10 points, identify this form of precipitation that is sometimes man-made at ski resorts.

ANSWER: Snow


19. One character in this film is repeatedly mocked with the name “Fartface Jones,” and a Beantown employee named Andy kicks the main character out of his shop after the character mistakenly calls him “Derek” and then “Liar.” Mark Avery likes to “keep his pimp hand strong” in this film, but he also leads the league in least amount of time played. The protagonist accidentally spills his (*) half-caf in this movie, and he later considers eating Byong-Sun. One character who hates the Robert Duvall-played Buck Weston gets mistaken for Sammy Sosa. An argument about the duties of the juicebox guy provokes Mike Ditka to quit his coaching duties in this film. For 10 points, Phil Weston coaches the Tigers to a youth soccer championship in what Will Ferrell film?

ANSWER: Kicking & Screaming


20. This team was led by wins leader Doyle Alexander to its first division title in 1985 only to lose to the Kansas City Royals in the ALCS. During the early years of this club’s history, its general manager was Pat Gillick, who attained stars such as Dave Stieb, Tony Fernandez, and Devon White. This team was a brief managerial post for Bobby Cox in the early 80s, and they won consecutive World Series titles in (*) 1992-93 behind John Olerud, Roberto Alomar, and manager Cito Gaston. Current G.M. Alex Anthopoulos traded star pitcher Roy Halladay to the Phillies before the 2010 season. For 10 points, name this team which plays at a stadium formerly known as the SkyDome, the only team outside the United States currently in the MLB.

ANSWER: Toronto Blue Jays [prompt on Toronto]


THIS IS THE TIEBREAKER QUESTION. DO NOT READ THIS UNLESS THERE IS A TIE.
TB. This actress made a surprise appearance at Tulane University’s 2006 commencement dressed in slippers and a bathrobe. Nominated for the Razzie for “Worst New Star” for her role in the 1996 movie Mr. Wrong, this actress is probably more famous for a namesake sitcom that saw her play a Los Angeles bookstore owner. That series starring this actress memorably included the (*) “Puppy Episode” that saw her confide in a therapist portrayed by Oprah Winfrey before making an accidental announcement over an airport intercom. In 2010 she briefly replaced Paula Abdul as a judge on American Idol, two years after marrying Portia de Rossi. For 10 points, who is this actress and comedienne, the frequently dancing host of a syndicated daytime talk show?

ANSWER: Ellen Degeneres [accept either]



(Tulane)
Каталог: 1542


Поделитесь с Вашими друзьями:




База данных защищена авторским правом ©shkola.of.by 2022
звярнуцца да адміністрацыі

    Галоўная старонка