Начоўкі, карытападобная пасудзіна з шырокім адкрытым верхам. Прызначаліся для мыцця, бялізны, прыгатавання сечанай капусты (яку ссыпалі затым у бочкі), мяса для каўбас і інш




Дата канвертавання01.07.2016
Памер4.76 Kb.
НАЧОЎКІ
Начоўкі, карытападобная пасудзіна з шырокім адкрытым верхам. Прызначаліся для мыцця, бялізны, прыгатавання сечанай капусты (яку ссыпалі затым у бочкі), мяса для каўбас і інш. Рабілі з драўлянага цурбана (асіны, ліпы), колатага папалам:емістасць выдзіўбвалі цясной, сценкі і дно знутры згладжвалі скобай, разцом.

З сярэдзіны 20 ст. замест драўлянных усё часцей ужываюцца металічныя начоўкі, якія, бытуюць і ў наш час. Невялікія начоўкі для ачысткі зерня называюцца апалушкі.





База данных защищена авторским правом ©shkola.of.by 2016
звярнуцца да адміністрацыі

    Галоўная старонка